Eén dag weer twee benen

Hoe zou het zijn om voor één dag weer twee benen te hebben? Droom je daar wel eens van? Wat zou je die dag gaan doen? Ervaringsdeskundige Martine geeft een verrassend antwoord.

Ervaringsdeskundige Martine en haar man Gilbert zitten samen op de bankMijn man dacht dat ik iets zou willen doen als 100 kilometer wandelen in Bornem. Maar dat is helemaal niet waar!’ vertelt Martine. ‘Slechts één dag op twee benen hoeft voor mij helemaal niet. Ik zou de hele dag angstig het einde van mijn geluk zitten afwachten en er helemaal geen plezier aan beleven.’

Ze vervolgt: ‘De eerste tijd na de amputatie droomde ik wel eens dat ik rende. Nu heb ik ook in mijn dromen een amputatie, maar héél af en toe kan ik in mijn dromen meer dan in de realiteit. Dan is wakker worden soms een koude douche…’

 

Wat zou jij doen?

2 gedachten over “Eén dag weer twee benen

 1. Hallo,
  Mijn naam is Ineke Koopman en heb sinds 2012 een onderbeenamputatie!
  Ik ben een actief persoon, fiets op een elektrische fiets, rij in een gewone schakelauto, doe aan hardlopen en dansen.
  Probeer er alles uit te halen wat mogelijk is!
  Nu heb ik sinds 3 weken een nieuwe koker, die niet goed past.
  Heb last van botpijn aan de rechterkant van mijn knie!
  Ik moet rust nemen, dat is wel lastig!
  Wat adviseert u mij?

  1. Hi Ineke,

   Dankjewel voor je bericht!
   Wat fijn dat je zo lekker actief kunt zijn en de instelling hebt om er alles uit te halen!
   Wat vervelend dat je nieuwe koker niet goed past.
   Voor het herstel is het inderdaad het beste om wat rust te pakken, maar bespreek deze personen vooral ook met je instrumentmaker, zodat hij of zij er voor kan zorgen dat je koker beter gaat passen.

   Veel succes gewenst!

Geef een antwoord

dertien + tien =