Beweging en gezondheid

Beweging en gezondheid… Belangrijke onderwerpen voor iedereen die een amputatie heeft ondergaan, maar zeker niet de makkelijkste. Als je een amputatie hebt ondergaan, wordt er vaak veel van je lichaam gevraagd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je moet leren lopen met een prothese. Of misschien zit je voor het eerst in een rolstoel. Ook dit vergt veel van je lijf. Werken aan je conditie en gezondheid is daarom ontzettend belangrijk. Maar… Hoe begin je daarmee?

Wij horen vaak dat het moeilijk is om te gaan bewegen wanneer je een amputatie hebt ondergaan. Dat is zeker waar, want niet alleen heb je andere dingen aan je hoofd, ook is het moeilijk om goede vormen van beweging te ontdekken. Want wat kun je allemaal nog? Wat mag er eigenlijk met een prothese of amputatie? Wij helpen je graag op weg.

Op deze pagina vind je informatie over het werken aan je gezondheid en je conditie. Lees er eens doorheen wanneer je in het verleden een amputatie hebt ondergaan of dit in de toekomst nog moet ondergaan. Hoe beter je gezondheid en conditie is, des te makkelijker de processen waarmee je te maken krijgt. En alle beetjes helpen!

De app Fitness for Amputees biedt gerichte training voor een periode tot zes maanden na het aanmeten van je prothese. De app bevat makkelijk opvolgbare oefeningen en is ontwikkeld door fysiotherapeuten van Ottobock. Alles wat je nodig hebt voor de training zijn een mat, een handdoek en een bal.

Logisch dat je hard kunt rennen met blades, het zijn net veren die je vooruit duwen! Wie bladebabe Marlou van Rhijn ziet rennen, denkt misschien dat het zo simpel is. Maar we kunnen je vertellen: no way!

Droom je ervan om ondanks je amputatie (weer) te rennen? Wil je ontdekken hoe het is om lekker te kunnen bewegen op een blade? Dan hebben we spannend nieuws!