Blogger Filip over de komst van zijn derde kindje

Een nieuw jaar, een nieuwe start. En wat voor een start! Op 3 januari van dit jaar mochten we ons dochtertje Ellie verwelkomen. Een prachtig meisje dat ons gezin compleet maakt. We zijn nu met zijn vijven en dat zorgt voor een gezellige drukte in ons leven.

 

Een baby’tje in huis brengt ook de nodige nieuwe uitdagingen met zich mee. Het is soms zoeken naar manieren om haar te verzorgen en te verplaatsen. Wanneer ik geen been ‘aan heb’ is snel, snel even de krukken pakken geen optie meer. Dan kan ik Ellie simpelweg niet meer dragen en verleggen. Een schone luier aandoen op één been is ook best een aardige evenwichtsoefening. Dat doe ik dus maar zittend, om ongelukjes te vermijden. En met de Maxi Cosi in de hand naar de auto stappen, dat is mogelijk. Maar als er hulp aanwezig is, dan laat ik dat toch liever aan hun over.

Hindernissenparcours

Met mijn prothese aan, durf ik het gelukkig wel aan om met Ellie op mijn arm rond te stappen door het huis. Maar ik mag dan wel een goede prothese hebben, er is toch altijd een stemmetje in mijn hoofd aanwezig dat me eraan herinnert voorzichtig te zijn.

Gelukkig maar, want er slingert vaak heel wat speelgoed rond van onze twee jonge zoontjes. En dat zorgt ervoor dat het hier thuis soms meer op een hindernissenparcours lijkt dan op een woonkamer. Dat maakt het net iets uitdagender om met een beenprothese m’n ding te doen. Op zich niet zo erg, want ik hou wel van een uitdaging.

Vaker de rolstoel

Toch betrap ik mezelf erop dat ik soms sneller naar de rolstoel grijp dan voorheen. Ik kom met mijn stoel niet graag buiten, maar hier thuis gaat dat soms toch net iets vlotter. Zeker wanneer onze drie kindjes allemaal tegelijk om aandacht vragen en ik snel van de ene kant van het huis naar de andere kant moet racen.

Rechtop voelt beter

Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar ik blijf me in mijn rolstoel soms toch anders voelen dan wanneer ik mijn ‘been’ aantrek. Ik kan in de rolstoel dan wel de voorzichtigheid wat meer achterwege laten, maar ik voel me beter wanneer ik rechtop kan staan.

Herken je jezelf in deze situatie? Lees ook ons artikel over 12 andere herkenbare situaties voor iedereen met een beenprothese. 

Kom maar op met die uitdagingen

Zo lang ik het geluk heb dat ik dit kan, blijf ik er dan ook voluit voor gaan. En laat ik me niet tegenhouden. Ik kijk eigenlijk stiekem uit naar de nieuwe uitdagingen die ik nog ga tegenkomen met ons drukke gezin. Met nu dus ook weer een baby’tje erbij. Een geheel andere uitdaging wordt de wintersport van volgende week. Maar daarover meer in de volgende blog.

 

[Totaal: 9   Gemiddelde:  4.1/5]

Geef een reactie

2 × 1 =