Dagelijks leven na een amputatie

Na een amputatie ziet je leven er in sommige opzichten anders uit dan vóór je amputatie. Daarom is het belangrijk om weer je eigen weg te vinden in het dagelijks leven. Gelukkig zijn er mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Zij hebben alvast de weg voor je gebaand. En van hen valt dan ook een hoop te leren!

 

Wat kun je wel en niet met een prothese? Kun je bijvoorbeeld weer autorijden? En fietsen, gaat dat? Wij proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het dagelijks leven met een amputatie. Op deze manier wordt het voor jou makkelijker om hierin je eigen weg te vinden. Heb je nog tips? Deel ze dan met ons via ons contactformulier

Lucht die uit je koker ontsnapt, moeite om in je auto te stappen op een krappe parkeerplaats en een piepende prothese; met een beenprothese loop je soms tegen lastige situaties aan waar mensen zonder prothese niet bij stilstaan. Herken jij deze dingen ook?

 Autorijden zorgt voor meer zelfstandigheid en vrijheid. Maar kun je autorijden met een beenprothese? En mag dat ook? Wij zochten het uit.

Met een beenprothese kan reizen soms lastig zijn. Een auto kan dan zorgen voor extra bewegingsvrijheid. Maar dat ellendige stuk van de parkeerplaats naar je plaats van bestemming… Een parkeerkaart komt dan goed van pas.  

Fietsen met beenprothese is een geweldige manier van bewegen: je werkt aan je conditie én raakt snel van A naar B. Maar welke stappen moet je nemen om veilig en zelfverzekerd op pad te kunnen gaan?

Slapen is ontzettend belangrijk. Je lichaam herstelt zich, je spieren ontspannen en je geest komt tot rust. Kun jij alleen maar dromen van een goede nachtrust? Lees dan onze vier tips voor een betere nachtrust.    

Douchen met beenprothese, kan dat? Wat zijn de mogelijkheden? En wat als je liever zonder prothese doucht? Wij zochten het uit.  

Een dagje met de trein naar het strand, reizen met de metro tijdens je stedentrip of een toeristische tour met de hop-on hop-off; met deze tips verloopt je vakantie-uitstapje zo soepel mogelijk.