Diabetes en amputatie

 De meeste mensen hebben weleens gehoord van diabetes (suikerziekte). Maar het is minder bekend dat diabetes uiteindelijk kan leiden tot de amputatie van een voet of been. Toch is het grootste deel van de jaarlijkse amputaties het gevolg van diabetes.

 

Wat is precies het verband tussen diabetes en amputatie? Waarom hebben mensen met diabetes een verhoogd risico op de amputatie van hun voet of been? Wij zetten de belangrijkste informatie over diabetes en amputatie voor je op een rijtje. Wat houdt deze ziekte precies in? En welke invloed heeft voetzorg op het voorkomen van een amputatie bij diabetes? Bekijk hieronder onze artikelen over dit onderwerp.

Heb jij diabetes en heb je in het verleden een amputatie ondergaan? Of moet je in de toekomst een amputatie ondergaan als gevolg van deze ziekte? Deel je ervaring als reactie op een van de artikelen of stuur een bericht via onze contactpagina.

 Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Bovendien is het een belangrijke oorzaak van voet- en beenamputaties. Maar wat is diabetes nu precies?

 De meeste mensen weten in grote lijnen wat diabetes (suikerziekte) is. Maar wist je al dat diabetes kan leiden tot een amputatie van een voet of been? Wij zetten drie feiten op een rij over diabetes en amputatie. 

Mensen met diabetes hebben meer kans op voetproblemen, met soms zelfs amputatie tot gevolg. Gelukkig kunnen deze problemen soms voorkomen worden met goede voetzorg. Wij leggen uit wat je zelf kunt doen.

In het kader van Wereld Diabetesdag besteden we aandacht aan een zeer vervelend risico van diabetes: amputatie. Wat kun je zelf doen om dit risico te verkleinen?