Video: Etienne over de reacties op zijn prothese

 

In deze video vertelt ervaringsdeskundige Etienne over hoe zijn omgeving op een prothese reageert.

‘Ik draag nooit een korte broek, maar de mensen merken het direct als er iets met je been aan de hand is. Dat is iets wat je met een prothese ook gaat merken. Iedereen heeft daar, vind ik, een heel voorname reactie op. Mensen zijn altijd klaar om mij te helpen heb ik al gezien, houden vaak de deur open voor mij, vragen mij als ik een trap op moet of ze kunnen helpen.’

‘Zelfs mensen die ik helemaal niet ken reageren daar positief op. Prettig is het hoe dan ook niet, maar het is een balsem voor de ziel als de mensen je vriendelijk behandelen. En je niet met misprijzen behandelen. Dat is een groot verschil in gevoel.’

 

Draag jij een prothese? Hoe reageren mensen in jouw omgeving hierop?

[Totaal: 3    Gemiddelde: 3/5]

Geef een reactie

18 + negen =