Video: Etienne over zelfstandig blijven

 

In deze video vertelt Etienne over zijn wens om zelfstandig te blijven, ook na zijn beenamputatie.

Etienne vertelt: ‘Ja, de eerste zorg was natuurlijk proberen om autonoom te leven. Dat is het grote punt waar ik eigenlijk aan dacht. Afhankelijk worden van andere mensen is iets verschrikkelijks, vind ik. Terwijl als je autonoom bent… Ik leef alleen, mijn kinderen zijn het huis uit en ik ben al twintig jaar gescheiden. Dus mijn autonomie is heel belangrijk.’

‘Ik kan mijn kinderen niet lastig vallen om hele dagen allerlei soorten zaken voor mij te doen. Mijn kinderen en mijn schoonkinderen werken van ’s morgens tot ’s avonds en hebben ook een gezin. Ik kan hen niet lastig vallen, dat gaat niet, nee.. Ze helpen me wel als ik het vraag hoor, dat is het probleem niet, maar ik probeer dat te vermijden.’

Heb jij net als Etienne de behoefte om zelfstandig te blijven? Of heb je hulp in het dagelijks leven en heb je hier geen problemen mee? We zijn nieuwsgierig naar jouw mening. Deel hem hieronder!

 

[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Geef een reactie

2 × 4 =