Een introductie van Filip als nieuwe blogger

Even voorstellen

Mijn naam is Filip en ik ben een 37-jarige man uit Essen in België. Ik ben getrouwd, vader van twee zoontjes en weldra verwelkomen we een derde kindje in ons gezin. In 2013 had ik een ernstig watersportongeval waarbij ik mijn linkerbeen grotendeels verbrijzelde. Artsen probeerden een paar jaar lang om mijn kapotte been te redden; ze plaatsten verschillende inwendige en uitwendige bouwwerken en uiteindelijk werd dat allemaal geen succes.

 

Mijn beslissing tot amputatie

Ik had online al veel over beenprotheses gezien en nam, na al die verloren tijd, in januari 2016 de beslissing om mijn verbrijzelde been tot boven de knie te laten amputeren. Dit bleek voor mij de beste beslissing die ik kon nemen. Alles wat ik op dat moment nog nodig had was een goede prothese, waarna ik eindelijk verder kon met mijn leven.

 

Door met mijn leven

Ik ben weer zeer actief met wintersporten en mountainbiken; dingen die ik voor mijn ongeval ook graag deed. En ik kan een actieve papa en huisvader voor mijn kinderen zijn. Eindelijk kan ik elke dag weer als een nieuwe uitdaging bekijken.

 

Ik kijk er heel erg naar uit om jullie de komende tijd wat meer inkijk in mijn leven te geven en ik hoop dat we veel van elkaar kunnen leren. Als je mijn dagelijkse leven wil volgen, kan dat via mijn Instagram account @filippockele.

 

[Totaal: 11   Gemiddelde:  3.8/5]

7 gedachten over “Een introductie van Filip als nieuwe blogger

 1. Hallo sorry da ik stoor🤔
  Maar in maart moet ik een been amputatie ondergaan dus af vanaf de knie ik heb nu reeds mijn 4de knieprothese maar na max 3a4 jaar komen ze los 😪 en heb ik dag in dag uit pijn heb in de knie soms doet Geel been been pijn 😰, daar ik nu geen bot genoeg heb in het onderbeen om een 5de knieprothese te plaatsen zal die amputeie plaats vinden
  Maak me een beetje zorgen normaal dag na de ingreep mag ik naar huis maar hoe doen jullie het om eventueel naar de grote koer te gaan. 😳
  Het bovenste gedeelte van de knieprothese dus wat boven de knie zit blijft zitten daarom duurtijd van ingreep is ongeveer 1uur.
  Mvg

 2. Hallo allemaal
  Ik sta nu op het punt om te beslissen me linker onder been te amputeren , nov 2015 ongeluk gehad hierbij me scheenbeen verbrijzeld en me kuitbeen gebroken maar nu 14 operaties verder en binnen 3 weken operatie 15 ,
  Wanneer neem je zo’n beslissing qua gevoel zeg ik eraf , ga verstand zeg ik maar als dit maar als dat
  En als ik besluit dat ik hem wil verwijderen wat komen er dan allemaal nog voor stappen voor dat dan gebeurd

  1. Dag Steven,

   Dank voor je enthousiaste bericht! En wat een waardevolle toevoeging: elk doet het op zijn eigen manier 🙂

   Groetjes Nadja

 3. Dag Filip, wat bijzonder om je verhaal te lezen. Vooral om zelf de beslissing te hebben genomen voor een amputatie. Ik heb onlangs dezelfde beslissing genomen en sta nu op een wachtlijst. Na een ongelukkige val van een traptrede is mijn knie verbrijzeld. Over een jaar of 15 zou ik voor de amputatie keuze staan, maar ik vind wanneer ik toch door die zure appel heen moet, dan maar nu. Ik ga ervoor en hoop volgend jaar met mijn beebprothese weer fatsoenlijk te kunnen lopen.

  1. Dag Patricia,

   Wat een moedige beslissing van je! Ik hoop dat je kunt laten sterken door het verhaal van Filip. Wij hopen met jou dat je volgend jaar weer goed kunt lopen, we duimen mee. Voor nu hele fijne feestdagen voor jou en je dierbaren!

Geef een reactie

vijf + zeven =