Filip (37) is een enthousiaste en sportieve man. Filip heeft een vrouw, twee zoontjes en is in afwachting van een derde kindje. Hij leeft een actief leven met zijn gezin, sport graag en geniet van de leuke dingen van het leven.

 

Amputatie na een ongeval; Filip besloot in 2016 om zijn linkerbeen te laten amputeren. Door een ongelukkig watersportongeval in 2011 verbrijzelde hij zijn been en bleef hij klachten houden. Jarenlang probeerden artsen zijn been te redden, maar stond zijn leven stil. Na zijn amputatie kon hij eindelijk door met zijn leven. In zijn blogs geeft hij een inkijkje in zijn leven en hoopt hij ook van anderen te kunnen leren. 

In deze eerste blog vertelt Filip over zichzelf en de reden van zijn amputatie.

Een baby’tje in huis brengt de nodige nieuwe uitdagingen met zich mee. Het is soms zoeken naar manieren om haar te verzorgen en te verplaatsen.

Leon is zijn vrouw erg dankbaar voor de extra dingen die ze doet voor hun drukke gezin. Zeker nu met de komst van hun derde kindje.

Na vele bezoeken in onderbroek bij  je prothesemaker komt het spannende moment: hoe zit je nieuwe koker? Onze blogger Filip kreeg onlangs een nieuwe koker en vertelt over de weg ernaartoe.

Hij komt niet meer aan zijn rolstoeldagen toe. Maakt zich zorgen over zijn vrouw die coronapatiënten verzorgt. Sport veel minder dan anders. En toch laat Filip Pockelé (38) zijn hoofd niet hangen

Na een amputatie ervaart tachtig procent van de mensen een pijnlijk gevoel in een ledemaat dat er niet meer is. Dit fenomeen heet fantoompijn. Vandaag doet Filip (38) zijn verhaal.

Onze blogger Filip Pockelé loopt, fietst en snowboardt met zijn prothesevoet. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Filip houdt wel van een experiment en adviseert daarom iedereen: ‘Test verschillende voeten!’ Maar in hoeverre heeft hij eigenlijk gelijk? Op Filips verzoek leggen we dit voor aan prothesespecialist Chris Verboven.

Mijn lichaam is overbelast. Naast mijn functie als fulltime huisvader ben ik onze verhuizing naar Zwitserland aan het voorbereiden. Dozen inpakken, kasten uit elkaar schroeven, de zolder leegruimen. Mijn lijf heeft rust nodig, maar de verhuizing is al over drie weken. 

Wekelijks krijg ik vragen binnen van mensen met een amputatie. Van over heel de wereld. Zij zien foto’s van mij – met (sport)prothese – terwijl ik aan het mountainbiken of snowboarden ben en vragen zich af hoe zij óók weer aan de slag kunnen met sport.

We kunnen niks. ‘Ik zit maar stil’, ‘ben aangekomen in gewicht’ en ‘nu past mijn prothese niet meer’. Zomaar een greep uit berichten die ik lees, van mensen – al dan niet met prothese – die online hun beklag doen over de situatie rondom COVID-19. Mijn advies? Blijf wél bezig. Het kan heus. 

Bij een verhuizing komt heel veel kijken. Zeker als je naar een ander land vertrekt. Ik kan erover meepraten. In oktober 2020 verhuisde ik naar Zwitserland, het thuisland van mijn vrouw.