Je hebt geluk met je amputatie!

Schrok je toen je deze titel las? Of werd je misschien zelfs boos? Heel begrijpelijk, want hoezo heb je geluk met je amputatie? Maar lees even verder…

 

Klavertje vier - Je hebt geluk met je amputatie!Wij lazen een artikel op de website van Adaptive Amputees, een site die sowieso de moeite waard is om regelmatig te bezoeken. In het artikel You’re so lucky you’re an amputee vertelt Angelina over de verschillende keren dat ze van iemand zonder amputatie te horen kreeg dat ze geluk had.

 

Eh, geluk? Hoe kun je nu zeggen dat iemand die een ledemaat mist geluk heeft, zeker als je hier zelf geen enkele ervaring mee hebt? Nou, verbaas je over de argumenten die Angelina te horen kreeg:

 

 • Je hoeft maar één sok te dragen.
 • Je krijgt vast korting op schoenen…
 • … en op je pedicures!
 • Rennen is voor jou vast een eitje, want prothesen zijn tegenwoordig zo licht en veerkrachtig.
 • Je kunt maar één voet stoten!

 

Herken je dit? Lees ook eens 12 herkenbare situaties voor iedereen met een beenprothese

 

Op de website van Adaptive Amputees lees je hoe Angelina vol humor reageert op deze bijzondere argumenten. Heb jij ook weleens te horen gekregen dat je geluk hebt met je amputatie? Wat was je reactie toen? Deel het in de reacties!

 

[Totaal: 2    Gemiddelde: 4.5/5]

2 gedachten over “Je hebt geluk met je amputatie!

 1. Dat noemt men sarcasme . Heb ik ook, grapjes maken om men amputatie . Maar dan gewoon om de miserie te verstoppen dat er geen normaal leven (voor mij toch alles ziens niet ) meer is. Je moet maar eens gewoon het openbaar vervoer nemen , of naar de winkel gaan. Je kan alles al lachend opnemen maar de miserie blijft.

  1. Beste Jean,

   Bedankt voor je reactie. Wat vervelend dat je het gevoel hebt om geen normaal leven meer te hebben. Is het lang geleden dat je een amputatie hebt ondergaan? Merk je dat er nog verbetering optreedt in wat je kunt?

   Groet, Bieke

Geef een reactie

5 × drie =