Gratis app Fitness for Amputees

Heb jij een beenprothese en wil je werken aan je gezondheid en conditie? Download dan nu de gratis app Fitness for Amputees.

 

Oefeningen voor geamputeerde 

De app Fitness for Amputees biedt gerichte training voor een periode tot zes maanden na het aanmeten van je prothese. De app bevat makkelijk opvolgbare oefeningen en is ontwikkeld door fysiotherapeuten van Ottobock. Alles wat je nodig hebt voor de training zijn een mat, een handdoek en een bal.

Download de app ‘Fitness for Amputees’ via iTunes

Download de app ‘Fitness for Amputees’ via Google Play

 

Drie modules

 

Kracht & Conditie (Strength & Endurance)

Deze eerste module bevat klassieke oefeningen voor kracht- en conditietraining zonder de prothese. Het doel is om de spieren van het bovenlichaam te versterken en de wervelkolom te stabiliseren. Dit vormt de basis voor een natuurlijk looppatroon.

 

Coördinatie & Balans (Coordination & Balance)

De tweede module richt zich op het verbeteren van de coördinatie en balans met de prothese. De module helpt je om meer controle te krijgen over je prothese in het dagelijks leven en om het comfort te vergroten.

 

Strekken & Ontspannen (Stretch & Relax)

De derde module bevat stretch- en ontspanningsoefeningen zonder de prothese voor de cooling down na de training. De oefeningen helpen je lichaam om sneller te herstellen en je flexibiliteit te vergroten.

 

Elke dag een beetje sterker

Om het meest uit het programma te halen adviseren onze fysiotherapeuten om twee tot drie keer per week te trainen voor een duur van vijf tot elf minuten. Ze raden daarbij aan om daarbij regelmatig te wisselen tussen de drie modules.


Dankzij de drie moeilijkheidslevels kun je het niveau kiezen dat perfect aansluit bij jouw lichamelijke conditie. Bovendien kun je zelf kiezen tussen een trainingsprogramma dat onze experts hebben samengesteld of een programma dat je zelf samenstelt. Benieuwd naar je vorderingen? Via de app bekijk je heel eenvoudig een overzicht van de oefeningen die je al hebt afgerond.

 

5 gedachten over “Gratis app Fitness for Amputees

 1. Mijn been wordt binnenkort geamputeerd (door de knie)
  En heb de app geïnstalleerd, en gebruik hem zelfs nu al, als voorbereiding en het sterker maken van mijn spieren.

  1. Beste Leontien,

   Wat heftig dat je binnenkort een amputatie moet ondergaan. Fijn dat je nu al iets hebt aan onze app. Mag ik vragen hoe je je verder voorbereidt op de amputatie?

   Bedankt voor het delen van je bericht en veel succes en sterkte gewenst!

   Groet, Bieke

Geef een antwoord

16 + 4 =