Het verhaal van Cécile

familiemens | dierenliefhebber | actief | reislustig | warm

Cécile (1951) woont in het prachtige Waalse dorpje Thon, direct aan de Maas. Voor haar pension was Cécile werkzaam als marketingmedewerker en lerares. En nog altijd heeft ze dagelijks kinderen om zich heen, want ze past regelmatig (en graag!) op haar kleinkinderen.

Daarnaast wandelt Cécile graag met haar hond Simba, knuffelt ze graag met haar katten, houdt ze van reizen en heeft ze een druk sociaal leven met familie, vrienden en buurtgenoten. Cécile verloor haar linkerbeen 1973 bij een motorongeluk.

Cécile is één van de ervaringsdeskundigen op onze site. Hier vertelt ze alles over haar ervaringen met het leven met een bovenbeenamputatie. Cécile verloor haar been bij een ongeluk en draagt sindsdien een bovenbeenprothese. En dat heeft haar er nooit van weerhouden om alles uit het leven te halen!

Cécile verloor haar been als jonge twintiger bij een ongeluk. Ze was bijna klaar met haar opleiding aan de hogeschool toen ze na een examen terugreed naar huis. Ze zat achterop de motor bij haar verloofde toen een dronken man hen tegemoet kwam.

In de vorige video vertelde Cécile over het ongeluk waarbij ze haar been verloor. Denkt ze nog wel eens terug aan dat moment?

In de vorige video’s vertelde Cécile over het ongeluk waarbij ze haar been verloor. Wat ging er door haar heen toen ze voor het eerst na het ongeluk weer opstond?

‘Als je met krukken kunt lopen mag je naar huis’, zei de dokter van Cécile. Dat hoefde hij geen twee keer te zeggen!