Dianne (47) stapte in 2011 verkeerd uit bad: een misstap zorgde ervoor dat heel haar leven veranderde. Er brak een zwarte periode aan. In juni 2020 gooit ze het roer om en neemt ze afscheid van haar linker onderbeen.

Tijdens haar zwarte periode is Dianne alles geworden wat ze niet wilde zijn. In juni 2020 laat Dianne haar linker onderbeen amputeren. Op Leven Met Amputatie deelt Dianne de komende tijd haar ervaringen. Lees meer over Dianne!

Dianne (47) stapte in 2011 verkeerd uit bad: een misstap zorgde ervoor dat heel haar leven veranderde. Er brak een zwarte periode aan. In juni 2020 gooit ze het roer om en neemt ze afscheid van haar linker onderbeen.

Dianne nam vorige week afscheid van haar linkeronderbeen, nadat ze jarenlang ellende met haar beide benen had. Het was een week vol gevoelens: spanning, opluchting, verdriet en angst. 

Hoe pas je je woning aan als je een amputatie ondergaat? Ik kon (en kan) er nauwelijks iets over vinden en dat verbaast me. Ik heb begrepen dat maar een klein percentage van alle amputaties onverwacht gebeurt. De rest van de geamputeerden ziet een verbouwing aankomen

Inmiddels is het negen weken geleden dat mijn onderbeen is geamputeerd. Tijd voor een nieuwe blog! In tegenstelling tot alle operaties en revalidaties voorafgaand aan mijn amputatie, gaat het nu in één woord: geweldig.

Het is ongekend: 26 juni werd mijn onderbeen geamputeerd en nu – binnen vier maanden al – rond ik het revalidatieproces af. Ondanks het verlies van mijn onderbeen ben ik een rijker mens geworden.

Toen de beslissing viel om een amputatie uit te voeren, ging alles in een sneltreinvaart. Natuurlijk had ik over een heleboel dingen al wel nagedacht maar eigenlijk had ik me niet echt verdiept in het feit wat voor prothese ik zou willen.