Het verhaal van Martine

vriendelijk | ondernemend | sociaal | actief

 

Martine (1958) woont samen met haar man Gilbert in Belgisch Limburg. Ze hebben samen twee dochters die inmiddels allebei op zichzelf wonen. 

 

Martine werkt in het gemeentehuis in haar woonplaats en houdt ervan om steden te bezoeken en om te reizen.

 

Op haar twintigste (1978)  was Martine betrokken bij een verkeersongeval, waardoor ze uiteindelijk haar linkerbeen verloor. Sindsdien draagt ze een bovenbeenprothese. Op onze site vertelt Martine over haar ervaringen met het leven met een amputatie.

In deze video vertelt Martine over het ongeluk dat een jaar later leidde tot de amputatie van haar linkerbeen. Waarom duurde dit nog zo lang?

Na haar ongeluk wordt Martines been niet onmiddellijk geamputeerd. Haar arts wil eerst haar gebroken dijbeen laten genezen en zo haar bovenbeen sparen. Maar dan krijgt ze gangreen aan haar voet…  

In deze video vertelt Martine over het ongeluk dat een jaar later leidde tot de amputatie van haar linkerbeen. Waarom duurde dit nog zo lang?

Fantoompijn… Je kunt er vele boeken over lezen, maar je weet pas wat het is als je het zelf meemaakt. Daarom vertelt ervaringsdeskundige Martine over haar ervaringen met zenuwpijn in haar geamputeerde been.

Martine verloor haar linkerbeen op jonge leeftijd. Dat heeft haar en haar man Gilbert echter niet tegengehouden om regelmatig op vakantie te gaan; met z’n tweetjes en later met de kinderen. Hoe zagen die vakanties eruit?  

Martine en haar man Gilbert leerden elkaar pas kennen na Martines ongeluk. Vond Martine het moeilijk om een relatie aan te gaan terwijl ze pas kortgeleden haar been was verloren?  

Toen Gilbert en Martine elkaar leerden kennen wist Gilbert nog niet dat Martine een prothese droeg. Toen Martine het vervolgens vertelde, wilde hij het niet geloven.

Hoe zou het zijn om voor één dag weer twee benen te hebben? Droom je daar wel eens van? Wat zou je die dag gaan doen? Ervaringsdeskundige Martine geeft een verrassend antwoord.

Tijdens de opvoeding van de kinderen kwamen sommige taken op Gilberts schouders terecht, vanwege de amputatie van Martine. Vond Martine dat vervelend?

Beweging is belangrijk voor iedereen. Wanneer je een amputatie hebt ondergaan is dat alleen niet altijd even makkelijk. Er wordt dan al veel van je lichaam gevraagd. Martine vertelt over haar ervaringen met sport en beweging.