Je haar in model doen met één hand: Karin vindt het maar lastig

De kapper vraagt altijd: ‘Hoe wil je het hebben?’ Ik zeg dan: ‘Doe maar standje hond. Ik wil maximaal twee keer schudden en dan moet het goed zitten.’ Nu ik al twee maanden mijn kappersbezoekjes uit moet stellen door de coronacrisis, is alleen schudden niet voldoende meer.

Blogger Karin (46) koos in 2018 voor een armamputatie na een werkongeval. Ze miste ‘de kwaliteit van leven’ en daarom was dit een weloverwogen beslissing. Stapje voor stapje leert ze ermee omgaan en ze neemt ons graag mee in dat avontuur. 

 

Uitgroei en geschoren koppies bepalen momenteel het straatbeeld. Niet alleen maar de damestijdschriften besteden aandacht aan lastige kapsels, serieuze en minder serieuze kranten, talkshows en zelfs politiekverslaggevers bespreken het. Haarstylisten adviseren vrouwen om niet zelf te gaan knippen, maar het haar voorlopig in een knot te dragen. Een knot is voor mij sowieso geen optie, al zou mijn haar lang genoeg zijn. Het is dan wel niet zó lang, maar wel te lang om het zonder slag of stoot in model te krijgen.

 

Rete-irritante dekseltjes

Dus moet ik er wat insmeren om het geheel op zijn plek te houden. Leuk joh, al die potjes met dekseltjes. Ze opendraaien is soms hilarisch, maar vaak ook rete-irritant. Ik laat de deksels van potjes als ze eenmaal open zijn ‘los-vast’ erop zitten. Waardoor alleen al het pakken uitdagend is: soms blijft alleen de deksel in mijn hand over, ligt het potje op de grond en de inhoud ervan ergens tussenin uitgesmeerd.

 

Smeersels

De meeste haarsmeersels moet je voor gebruik eerst tussen je handen wrijven om het zachter te maken. Dat kan ik al vergeten met mijn ene hand. Dus het moet iets zachters zijn. Na het derde potje uit de kast begint het erop te lijken. Ik mik, ik kneed, ik pak de gelspray en ik zet daarna de föhn erop om het geheel de juiste kant op te sturen. Ook niet onbelangrijk hierbij zijn mijn poses: krom staan en zelfs op zijn kop hangen is essentieel om tot een goed resultaat te komen.

 

Haarlak is mijn beste vriend

Als ik het geheel niet goed doseer, staat mijn haar rechtop en dat is ook niet de bedoeling. De oplossing is dan: de kraan open en mijn hoofd eronder, en dan begint het hele avontuur weer opnieuw. Haarlak is vervolgens mijn beste vriend, want ik wil dat het resultaat van deze enorme inspanning minstens tot ik naar bed ga blijft zitten.

 

Make-up?

Tot slot kijk ik nog even in de spiegel en overweeg ik een make-upje. Nee, die uitdaging ga ik morgen wel aan….

 

Bekijk hieronder Karin’s stappenplan.. heb jij nog tips voor Karin?

Het kapsel van Karin – Normaal is het twee keer schudden en klaar! Maar nu even niet
Karin brengt haar haar in model met smeersels
Het begint erop te lijken 🙂
Karin op haar kop om haar haar verder in model te brengen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Even föhnen
Even de haarlak doseren
En ook de final check is goedgekeurd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Totaal: 3   Gemiddelde:  5/5]

Geef een reactie

3 × 2 =