De community Leven Met Amputatie: hier is het voor bedoeld

Je staat er niet alleen voor als je een amputatie hebt. Daarom heeft het prothesebedrijf Ottobock in 2017 de community Leven Met Amputatie opgericht. Een online platform waar je betrouwbare informatie vindt en ervaringen worden gedeeld.

 

ErvaringsdeskundigenWanneer je te maken krijgt met een amputatie – bij jezelf, je partner of je kind – komt er ontzettend veel op je af. Een amputatie vergt niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal veel van een mens. Je moet leren omgaan met het verlies, je zit waarschijnlijk met vele vragen, misschien ben je wel heel verdrietig of schaam je je voor je amputatie. Op Leven Met Amputatie kom je met mensen in contact die in hetzelfde schuitje zitten. Het praat met ervaringsdeskundigen toch echt anders dan met een dokter, vriend of een familielid.

Inspirerende omgeving 

De community van Leven Met Amputatie is vaak ook gewoon heel leuk. Het is een plek om bewondering te hebben voor elkaar en inspiratie op te doen. Zo kun je ook met een amputatie carrière maken, op wereldreis gaan, sporten en relaties hebben. Een lolletje kunnen we ook wel waarderen. Hoe doe je bijvoorbeeld je haar in model met één arm? Of hoe trek je een bh aan? Wat zeg je tegen mensen die vragen stellen over jouw amputatie? Wat doe je met bepaalde blikken in het zwembad? Bewegen is belangrijk, maar wat als je nou helemaal niet van sporten houdt?

 

Praat mee en stuur jouw tips en vragen

Iedereen is welkom bij de community. We vinden het leuk als je actief meedoet. Praat mee onder artikelen, waardeer de mensen die hun ervaringen delen en kom met elkaar in contact door rechtstreeks berichtjes te sturen. Via de beheerders van Leven Met Amputatie kun je als je dat wilt ook in contact komen met specialisten, zoals instrumentmakers, therapeuten en artsen. Wij – de medewerkers van Ottobock – hebben een groot netwerk en kunnen vele vragen voor jou beantwoorden. Lijkt het je leuk om door middel van blogs of interviews jouw ervaringen te delen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail naar marketing.benelux@ottobock.com.

 

Misbruik

We vinden het belangrijk dat we met respect met elkaar omgaan op Leven Met Amputatie. Een mening hebben mag, maar realiseer je dat je die soms beter voor je kunt houden als je een ander er mogelijk mee kwetst. Helaas wordt er ook wel eens misbruik van het kanaal gemaakt. Soms kun je een persoonlijke vraag of een boodschap krijgen waar je niet van gediend bent. Spreek elkaar daarop aan en informeer ons – de beheerders van Leven Met Amputatie. Wij kunnen mensen blokkeren die misbruik maken van ons platform. Zo blijft het voor iedereen een prettige plek.

 

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

2 + elf =