Over Leven met amputatie

Een amputatie is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Lichamelijk, maar zeker ook geestelijk. Je neemt immers afscheid van een lichaamsdeel. Dat heeft soms flinke gevolgen voor je zelfbeeld én je toekomstdromen. Het kost tijd om de nieuwe situatie te accepteren en je leven opnieuw vorm te geven.

 

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wij zijn er voor je. We luisteren naar je verhaal, delen verhalen van anderen en geven antwoord op je vragen. En wij doen dat niet alleen, want op deze website kom je eenvoudig in contact met mensen in dezelfde situatie. Samen zorgen we ervoor dat je ook na je amputatie het maximale uit je leven kan halen. Want dat verdien je!

Wie zijn wij?

Leven Met Amputatie.nl is een platform van Ottobock. Ons bedrijf werd  in 1919 opgericht door de Duitse prothesemaker Otto Bock. Het was Otto’s droom om het verschil te maken in de levens van mensen met een beperking. En dat lukte: in de jaren twintig van de vorige eeuw veranderde Otto Bock de manier waarop beenprothesen werden gemaakt. Dankzij zijn pionierswerk konden vele oorlogsgewonden worden voorzien van goede hulpmiddelen.

 

Nu – vele jaren later – is het nog steeds onze droom om het verschil te maken. Daarom zetten wij ons in voor iedereen die vooruit wil. Voor iedereen die alles uit zijn of haar leven wil halen. Dat doen we met hoogstaande hulpmiddelen zoals prothesen, rolstoelen en braces.  En hoe kunnen we het verschil maken voor jou? We horen het graag!

Logo leven met amputatie