Patricia is op dieet en nu past haar koker slecht: ‘Het voelt alsof ik met slippers aan op stelten loop’

Mijn man en ik houden van lekker eten, je kunt ons best Bourgondiërs noemen. Het leven moet gevierd worden en daar hoort iets lekkers bij. Tel daar bij op dat ik verzot ben op ijs en het feit dat ik totaal geen aanleg heb om slank te blijven: nou, dan weet je het wel.

 

Blogger Patricia (53) viel van een keukentrapje en verbrijzelde haar knie. Na lang wikken en wegen, koos ze in 2019 voor een amputatie. Haar linkerbeen werd door de knie geamputeerd. Momenteel probeert ze haar oude leven weer op te pakken. Patricia is getrouwd en moeder van twee volwassen dochters. Ze werkt in het onderwijs en is actief in een toneelgroep. Met haar blogs relativeert ze wat haar overkomt.

 

Voordat ik mijn ongeval kreeg, was kleding in een ‘maatje meer’ kopen mijn grootste issue.  Nu ik een prothese draag, heb ik er een probleem bij. Mijn koker is op maat gemaakt en zit met een vacuüm om mijn bovenbeen. Een goed passende koker is als een goed zittende schoen, waar je lekker op loopt. Schommelt je gewicht en past de koker niet goed, dan loopt het beroerd. Daar heb ik nu ontzettend last van.

 

weegschaal - patricia is op dieetMaximaal gewicht

Een paar weken geleden vond ik het tijd om iets aan mijn gewicht te doen. Het liep de spuigaten uit. De weegschaal gaf het maximale gewicht aan van wat ik woog toen ik nog twee benen had. Nu ik nog maar – laten we zeggen – ‘anderhalf been’ heb, zat ik ver over dat maximum heen.

 

Mijn zelfvertrouwen verdwijnt

Ik ben dus op dieet. En het gaat best lekker! Alleen val ik ook af op plekken waar ik dat niet wil: nu past mijn koker niet meer. ’s Morgens red ik het nog wel, dan is mijn bovenbeen nog redelijk dik. Naarmate ik meer loop, slinkt de boel en zit ik met een slecht passende koker. Een slecht passende koker is alsof je met slippers op een paar stelten loopt. Het voelt alsof je prothese alle kanten op vliegt. Je hebt geen houvast meer en je zelfvertrouwen verdwijnt als sneeuw voor de zon. Daarbij ontsnapt er lucht uit het vacuüm, dat lijkt op, je weet wel… Ik verontschuldig me nu de hele dag, dat ik dat niet ben, maar mijn koker. Leg dat maar eens uit.

 

Lapmiddelen

Nu ben ik gelukkig wel in het bezit van een paar lapmiddelen. Zo heb ik extra stompkousen die ik over of onder – ik ben het nog aan het uitproberen – mijn liner aantrek om wat meer volume te krijgen. Maar het is verre van ideaal. Mijn doel is om nog een paar kilo af te vallen, dan een definitieve koker aan te laten meten en eeeeeeeeuwig op het zelfde gewicht te blijven. Wie heeft er tips voor mij?

 

 

[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Geef een reactie

tien + vijftien =