Patricia wil gewoon haar huis, tuin en keukending doen

Laatst las ik een interview met Richard Krajicek over het belang van pre-operatieve krachttraining voor de revalidatie na zijn knieoperatie. Nou ging zijn been er niet af. Maar goed, van zo’n sportman mag je wel wat aannemen. Ook gaven mijn orthopeed en de revalidatieprofessor aan dat het sterk maken van mijn benen voor de operatie alleen maar baat kan hebben.

 

ijssalonNou ben ik eerlijk gezegd niet de allersportiefste persoon. Af en toe veegden mijn man en ik het stof van onze fietsen om naar de plaatselijke ijssalon te gaan. Vroeger nog wel lekker getennist, maar na een gebroken elleboog daar ook maar mee gestopt.

Die gebroken elleboog kwam trouwens door een rondje op skeelers. Na het eerste rondje riep mijn zus dat het misschien wel verstandig was om elleboog- en kniebeschermers om te doen. Al skeelerend naar de auto om die dingen te halen viel ik. En de rest is bekend. Dus nee, erg sportief ben ik helaas niet.

Enge apparaten bij de fysio

Maar dat gaat veranderen. Ik ben nu regelmatig te vinden bij al die enge apparaten in de sportruimte van de fysio. Ik fiets zomaar op een hometrainer kilometers in het luchtledige zonder ook maar één ijssalon te zien. Als ze al onze hometrainers, crosstrainers en loopbanden toch eens op het energienet zouden aansluiten. Dan zou de rekening flink omlaag gaan.

Revalidatie bootcamp

Ik heb begrepen dat het straks in het revalidatiecentrum er ook stevig aan toe gaat. Bootcamp. Buiten het opnieuw leren lopen werken we natuurlijk ook aan een fit lijf. Want alleen zo houd je het vol om het met een prothesebeen, dat 50% meer energie vraagt, je dag door te komen.

Door alle stress, de medicijnen en het energieverbruik ben ik sinds mijn val vijftien kilo afgevallen. Elk nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen. Zal ik dan toch ooit een strak lijf krijgen, het zou wat zijn.

Wereldberoemd

Wanneer ik internet afstruin naar mensen met beenprotheses krijg ik de meest fantastische YouTube filmpjes te zien. Hardlopen, snowboarden, bergbeklimmen; thuis maken we er grapjes over. Wanner ik straks mijn prothesebeen heb, dan kan ik dat ook allemaal. Dan doe ik mee met de Paralympische Spelen en word ik wereldberoemd.

Marlou van RhijnBloed, zweet en tranen

Ik vrees dat de praktijk anders gaat zijn. Het wordt net als bij hun ook hard werken en bloed, zweet en tranen vergieten. Maar ik hoef geen nieuwe Marlou van Rhijn te zijn die goud won op de 100 en 200 meter op de Spelen van 2016. Ik wil gewoon mijn huis-tuin en keukending doen. Mijn leven leiden zoals ik dat wil. Hoewel dat strakke lijf, hm… daar teken ik voor.

 

Lees ook ons artikel over het dagelijks leven na een amputatie. 

 

[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Een gedachte over “Patricia wil gewoon haar huis, tuin en keukending doen

  1. Weer een geweldig verhaal en knap dat je zo positief bent mijn petje af voor jou en natuurlijk ook je gezin, heelverl sterkte voor de toekomst groetjrs Annemie Eaterman

Geef een reactie

16 − 3 =