Praktisch – Alles rondom amputatie

Hoe ziet het revalidatieproces eruit na een amputatie? Op welke manier kun je er zelf voor zorgen dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt? En met welke slimme tips kun je het dagelijks leven met een amputatie wat makkelijker te maken? Wij helpen je graag een handje met praktische informatie rondom het amputatieproces en leven met een prothese.

 

Naast lichamelijke en emotionele gevolgen heeft een amputatie ook een flinke impact op je dagelijks leven. Gelukkig sta je er niet alleen in. Je hoeft dus niet steeds zelf het wiel uit te vinden! Maar hoe kom je achter de handige tips van andere mensen? Wij proberen op onze site zoveel mogelijk praktische informatie voor je te verzamelen.


Heb jij aanvullingen? Heb je handige tips en tricks die je graag wilt delen met andere mensen met een amputatie? Deel ze dan met ons via onze contactpagina

Een amputatie is een ingrijpende gebeurtenis. Maar hoe ziet het proces rondom de amputatie er eigenlijk uit? Wat gebeurt er precies en wat wordt er daarbij van jou verwacht? Bekijk hier onze artikelen over het amputatieproces.

Een goede verzorging van je amputatiewond is cruciaal voor de verdere revalidatie. Je behandelteam zal je hiermee helpen, maar ook zelf heb je veel invloed op de stompverzorging. Lees meer over een goede verzorging van je amputatiestomp.

Veel mensen kiezen na een amputatie voor een prothese. Maar welke soorten prothesen zijn er precies? En wat kun je allemaal wel en niet met een prothese? Lees hier onze artikelen over prothesen.

Natuurlijk wil je het maximale uit je leven halen. Maar wat is er nu eigenlijk allemaal mogelijk? Wij zetten een aantal artikelen op een rijtje.

Gelukkig hoef je niet steeds zelf het wiel uit te vinden, want vele mensen gingen je al voor! Bekijk hier onze handige tips en tricks voor leven met een amputatie.