Het is belangrijk dat je prothese past bij jouw leefstijl, activiteiten en doelen. Natuurlijk gaat jouw instrumentmaker voor je op zoek naar de meest geschikte prothese, maar het kan geen kwaad om je alvast te verdiepen in het onderwerp!

Na je amputatie wil je ongetwijfeld een prothese waarmee je zoveel mogelijk dingen kunt blijven doen die voor jou belangrijk zijn. Elke prothese biedt andere mogelijkheden. Welke prothese het meest geschikt is voor jouw situatie is daarom van veel factoren afhankelijk. Het is daarom heel belangrijk om je wensen en behoeften heel goed te bespreken met je instrumentmaker. Zo komen jullie samen tot het beste resultaat.

We hebben alvast wat informatie voor je verzameld, zodat je je goed kunt inlezen over het onderwerp.

Een beenprothese kan op veel verschillende manieren worden opgebouwd. Een protheseknie? Liner? Sleeve? Of ze wel of niet worden gebruikt is afhankelijk van veel verschillende factoren. Maar wat alle beenprothesen gemeen hebben: een prothesevoet!

Na je amputatie wil je een prothese waarmee je de dingen kunt blijven doen die voor jou belangrijk zijn. Hoe actiever je wilt zijn, des te belangrijker is de keuze van het suspensiesysteem.

Je protheseknie vormt een essentieel onderdeel van je leven. Is het tijd om je prothese te vervangen? Dan ben je het aan jezelf verplicht om zelf alvast goed na te denken over de mogelijkheden.

Het is belangrijk dat je voetprothese past bij jouw leefstijl, activiteiten en doelen. Natuurlijk gaat jouw instrumentmaker voor je op zoek naar de meest geschikte prothesevoet. Maar het kan geen kwaad om je alvast in te lezen!

Na het lezen van ons artikel ‘3 dingen die je moet weten over suspensie’ weet je wat suspensiesysteem is en welke opties er zijn. Dan nu de praktijk. Welk suspensiesysteem is het meest geschikt voor jou?

In dit artikel vind je algemene tips voor de fitting van je prothese. Natuurlijk weet je instrumentmaker het beste wat voor jou belangrijk is. Zijn of haar advies en tips vormen dan ook de basis voor een goede fitting.

Sommige mensen willen het liefst dat hun prothese niet opvalt. Voor andere prothesegebruikers kan hun prothese niet opvallend genoeg zijn. Wat zijn de mogelijkheden om je prothese af te werken? Wij zetten drie mogelijkheden op een rijtje.

Een liner heeft een grote invloed op het draagcomfort van je prothese. Maar wat is een liner precies? En welke soorten liners bestaan er? Lees meer over liners van de materialen siliconen, polyurethaan en copolymeer.

Een prothese die álles kan wat een been of arm ook kan. Veel mensen die een ledemaat missen dromen ervan. Maar waarom zou je de natuur kopiëren als je hem ook kunt verbeteren? Laat je inspireren door drie voorbeelden van superprothesen!

Krijg je binnenkort voor het eerst een beenprothese aangemeten? Dan klinkt het misschien alsof je te maken hebt met een enkelvoudig hulpmiddel. Toch is dat niet zo. Een prothese bestaat uit verschillende elementen. Welke zijn dat? En wat doen ze? 

Prothesen: ze zijn er in alle soorten en maten. Tegenwoordig zien we steeds vaker gerobotiseerde hulpmiddelen, hightech en haast futuristisch van uiterlijk. Maar er zijn ook genoeg mensen die liever een prothese dragen die vrijwel niet te onderscheiden is van het echte lichaamsdeel.

Dé prothese voor jouw situatie

Welke prothese past het beste bij jouw situatie? En uit welke onderdelen bestaat die prothese precies? Wij adviseren je om je goed te verdiepen in het onderwerp, zodat je met je instrumentmaker tot het allerbeste resultaat komt. Het gaat immers om jouw lichaam, dus het is belangrijk om daar zelf actief bij betrokken te zijn!