Ricardo vlogt over zijn amputatie traject

Na drie jaar vechten voor zijn onderbeen – na een ernstig auto-ongeluk – werd in februari 2019 het onderbeen van Ricardo geamputeerd. Hij vlogt over het hele amputatietraject. Om mensen die nog een amputatie moeten ondergaan te laten zien wat er gaat komen. Ricardo is 25 jaar en woont samen met zijn vriendin Anne en hondje Milo.

 

In deze eerste vlog stelt Ricardo zich voor en vertelt hij over de gevolgen van zijn auto-ongeluk en de 11 operaties die volgden. En hij deelt zijn voorbereiding op de amputatie (die plaatsvond op woensdag 27 februari 2019).

 

 

5 gedachten over “Ricardo vlogt over zijn amputatie traject

 1. Ricardo.
  In mijn redelijke korte tijd met een prothese, heb ik ondervonden dat het enige dat je kan tegenhouden is je eigen angst. Durf de kleine stappen te zetten en de grote doelen zullen komen…

 2. hallo riccardo, nog heel veel succes met je revalidatie. Onze dochter van 20 jaar is op het werk met haar linkerbeen onder een clerk terechtgekomen en ze ligt sinds 2 oktober 2018 al in het ziekenhuis. Haar voet was verbrijzeld, en gecompliceerde breuken aan het kuitbeen en scheenbeen. Vanaf de knie heeft zij ook een enorm litteken omdat de huid onder de knie helemaal afgerukt werd. Er is ook een zenuw door waardoor zij verlamd is aan de voet. Ze heeft ook huidtransplantaties gehad en al enkele operatie maar helaas geen verbetering. Gisteren hebben ze uiteindelijk besloten voor een amputatie van een deel van het onderbeen en voet. Dit zal doorgaan op 6 mei 2019. Dus nog eventjes geduld. We zullen jou zeker volgen om te zien hoe het met je gaat en misschien ook heel wat van je leren. Wij duimen alvast mee op een goede afloop. Groetjes petra

 3. Hoi Ricardo.
  Heel veel sterkte de komende tijd met revalideren. Het lopen heeft mij veel zweet en tranen gekost. Puur omdat ik bang ben om te vallen omdat het daardoor met mij gebeurd is.
  Ik ben uitgegleden vanwege de sneeuw en na vele complicaties is mijn onderbeen in 2012 geamputeerd.
  Nu ben ik ondertussen alweer ruim 6 jaar verder en ik ben blij dat ik weer loop

 4. Riccardo, heel veel succes. Hoop dat alles voorspoedig gaat en hoop veel van je te leren! We zitten in het zelfde schuitje op dit moment. Met groet, Patricia van der Voort.

Geef een antwoord

4 × 4 =