Stompverzorging na amputatie

Een goede stompverzorging is ontzettend belangrijk voor je revalidatie. Je stomp is immers essentieel wanneer je een prothese wil gaan gebruiken. Daarom is het belangrijk om de adviezen van je behandelteam goed op te volgen. Je hebt namelijk zelf flink wat invloed op de gezondheid van je stomp!

De juiste zorg voor je stomp begint in het ziekenhuis. Daar krijg je advies over een goede stompverzorging, ook na je opname. Want als je thuis bent is het belangrijk dat je de stompverzorging zelf op de juiste manier overneemt. Met een optimale verzorging voorkom je infecties en toekomstige bewegingsproblemen.

 

Bekijk hieronder onze artikelen over stompverzorging. Heb jij tips? Deel ze met ons via ons contactformulier!

Een amputatie is een ingrijpende operatie. Geestelijk, maar zeker ook lichamelijk. Hoe draag je zelf bij aan een goed en voorspoedig herstel van je wond?

 Voor het aanmeten van een eerste prothese is het belangrijk dat je stomp een goede vorm heeft. Compressietherapie kan daarbij helpen.

Zwachtelen is een effectieve manier van compressietherapie, doordat hij helemaal op jouw situatie kan worden afgestemd 

Een liner is een hoes die een tussenlaag vormt tussen je huid en je prothesekoker. Ook voor compressietherapie is een siliconen liner zeer geschikt.

Zowel een arm- als beenprothese zorgt ervoor dat jij ook zonder je missende lichaamsdeel kunt functioneren. En of je hem nu dagelijks gebruikt of niet, het is ontzettend belangrijk om je prothese goed te onderhouden. Want zorgvuldig onderhoud verlengt de levensduur.