Video: Etienne over vergoedingen in België

 

 

Etienne verloor zijn been bij een motorongeluk. Omdat het een eenzijdig ongeval heeft hij geen recht op vergoeding. Dat houdt in dat hij zelf verantwoordelijk is voor de kosten.

Etienne vertelt: ‘In België, als het gaat over prothesen… Het ziekenfonds geeft een vergoeding voor een prothese, maar eigenlijk is dat maar voldoende voor een mechanische prothese. Dus alles wat meer gesofisticeerd is als prothese, moet je dan maar zelf betalen. Met het ongeluk dat ik gehad heb, daar was gelukkig geen andere persoon bij betrokken. Dus ik heb niemand verwond, ik heb niemand aangereden. Ik was het enige slachtoffer van mezelf, als ik het zo mag zeggen. Maar dat houdt ook in: financieel, dat je dan ook zelf daarvan alle financiële lasten moet dragen. Er treedt geen verzekering in werking. Dus ja, dat is financieel dus niet zo simpel…’

 

[Totaal: 2   Gemiddelde:  2/5]

Geef een reactie

vier + elf =