Video: Het leven oppakken

 

 

Een beperking dus een uitkering? Niet voor Peter! Na zijn ongeluk liet hij zich daarom omscholen tot assistent-fysiotherapeut.

 

Peter vertelt: ‘Dat is gebeurd, mijn leven weer opgepakt. Ik heb mijn leven weer volledig opgepakt. Ik heb weer alles gedaan. Ik ben weliswaar wel gestopt met dat schilderen, want dat schilderen beviel me eigenlijk helemaal niet – eigenlijk al voordat ik schilder wilde worden. Ik heb in mijn avonduren de sportmassagecursus gedaan, daarna de pedicure, het lesgeven van bejaardengymnastiek, en op tijd kwam er een cursus Assistent Fysiotherapie.’

‘Dus uiteindelijk heb ik me in de avonduren omgeschoold tot het werk op een revalidatiecentrum, met fysiotherapie. Vandaar dat ik met allerlei soorten patiënten – orthopedische patiënten, hartpatiënten – volop gewerkt heb. En uiteindelijk heb ik daar toch nog drieëndertig jaar gewerkt. Honderd procent: ik heb me nooit gehandicapt gevoeld en ik heb ook nooit van mijn leven een uitkering gekregen vanwege mijn handicap. En zo hoorde het, en dat wilde ik zo.’

 

 

[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

Geef een antwoord

dertien + een =