Video: Martine over Gilberts rol in het gezin

 

 

Tijdens de opvoeding van de kinderen kwamen sommige taken op Gilberts schouders terecht, vanwege de amputatie van Martine. Vond Martine dat vervelend?

Martine vertelt: ‘Een schuldgevoel heb ik er eigenlijk nooit van gehad. Ik was daar heel blij mee, ik vond het alleen soms jammer. Ik heb hem altijd losgelaten, zowel mijn man als de kinderen. ‘Ik lees hier wel in mijn boek; gaan jullie dat maar doen’. Ik kan dan toch niet mee doen en amuseer me ondertussen ook wel.’

Vervolgens vertelt Martine: ‘De kinderen leren lopen, de kinderen leren fietsen, dat heeft hij eigenlijk allemaal alleen moeten doen. Zwemmen… Als we op vakantie waren… De kinderen waren natuurlijk helemaal gek van water, net als alle andere kinderen. En dan moest hij natuurlijk altijd met alle twee de kinderen het water in.’

Gilbert vult aan: ‘Maar de rest ging eigenlijk gewoon door.’

 

Hoe ziet of zag jullie taakverdeling eruit? Kun je bepaalde dingen niet doen in het huishouden vanwege je prothese?

 

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

acht + 5 =