Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt!

Bovenstaande titel is het motto van de DennisvanderZeijden foundation. Een stichting die sinds 2008 actief is en zich inzet met als doel om mensen met een fysieke beperking te motiveren en te stimuleren om actiever te bewegen. Elk jaar organiseren zij meerdere sportieve evenementen en clinics, waarbij iedereen met een beperking kan deelnemen om kennis te maken met de sport en te ervaren wat er mogelijk is op sportief gebied. In januari (23-27) 2019 wordt een wintersportreis naar Grünau im Almtal georganiseerd.

 

Op wintersportreis met een beperking

Hoe is het om met een amputatie op wintersport te gaan? We spraken Jurgen v/d Brom (56), één van de deelnemers die in 2018 met de wintersportreis van de DennisvanderZeijden foundation mee ging en voor 2019 zich wederom heeft opgegeven om mee te gaan! Jurgen is in 1999 geamputeerd aan zijn linker onderbeen. Voor de lange stukken verplaatst hij zich in een rolstoel, maar voor korte stukken gebruikt hij een prothesebeen. Jurgen vertelt over de wintersportreis met de DennisvanderZeijden foundation.

 

Voor alles is een oplossing!

In Nederland had Jurgen het zitskiën al eens uitgeprobeerd, maar dit was op een kunstbaan. Hij wilde dit daarom wel eens in de Oostenrijkse bergen proberen en besloot daarom mee te gaan met de DennisvanderZeijden foundation. Helaas werd het zitskiën daar geen succes, maar de foundation was de stichting niet als ze voor alles ter plekke een oplossing probeerden te vinden. ¨Helemaal geweldig was dat!¨ vertelt Jurgen. Door wheelblades onder zijn rolstoel te zetten, kon hij toch actief deelnemen. Deze bleek simpel te sturen en na een aantal keer geoefend te hebben op de kinderpiste kon hij ook mee op de grotere piste. In 2019 hoopt Jurgen iets vaker met zijn rolstoel op wheelblades de berg af te dalen.

 

Prima organisatie

Als voordeel van meegaan met de DennisvanderZeijden foundation is dat ze overal op voorbereid zijn, geeft Jurgen aan. ¨De begeleiding is prima!¨ Ze weten wat er nodig is om onbezorgd op reis te gaan met een amputatie. Overal wordt rekening mee gehouden tijdens de reis en ook extra mensen gaan er mee voor de begeleiding. Ook kan je zelf je eigen dagindeling bepalen. Ben je moe of voel je jezelf niet helemaal fit, dan ga je rusten. Wil je mee dan volg je het programma, geen enkel probleem! Niks moet, alles mag deze dagen! ¨Voorop staat met name de gezelligheid met de hele groep; het is één grote familie! Je gaat met mensen met een amputatie of beperking, waarbij iedereen iets heeft en iedereen weet dat alles niet van een leien dagje zal gaan waardoor veel begrip onderling is.¨

Grenzen verleggen

Jurgen vindt ook niet dat hij een beperking heeft, want hij kan immers alles! Ook tijdens de reis zeggen mensen dat hij of zij iets niet kan, maar uiteindelijk is iedereen één voor één met mijn rolstoel naar beneden geweest. De saamhorigheid is dan ook enorm binnen de groep door elkaar te helpen om activiteiten toch voor elkaar te krijgen en elkaar te motiveren om de grenzen te verleggen. Iedereen heeft tijdens deze reis een beperking en om je heen zie je iedereen alles proberen en doen. Al snel denk je dan ¨Hij kan het ook, waarom ik niet?¨ Jurgen raadt het dan ook iedereen aan om deel te nemen aan de wintersportreis!

 

Meer informatie over de DennisvanderZeijden foundation is te vinden op www.dennisvanderzeijden.nl. Wil je graag mee met de Wintersportreis op 23-27 januari 2019? Vergeet je dan vooral niet aan te melden via info@dennisvanderzeijden.nl. Wees er snel bij, want er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

[Totaal: 3    Gemiddelde: 2.7/5]

Een gedachte over “Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt!

  1. Jurgen je blijft een bijzonder mens. Mee met de dennisvanderzeijden fondation is altijd een feest, ik ben er weer klaar voor om iedereen te helpen om hun droom/wens in vervulling te brengen.
    Geef aan wat u graag zou willen doen. Tot gauw.

Geef een reactie

8 + 6 =